Att tänka på inför första tatueringen

Det är inte längre ovanligt med tatueringar utan nästan ovanligare att inte ha någon. Det är inte konstigt att det blivit så populärt då tatueringar numera görs med så bra kvalitet och med personliga motiv som uttrycker ens stil. Det sägs att när man gjort sin första tatuering så är det bara en tidsfråga innan man gör nästa, och för de flesta stämmer det nog. Ju fler tatueringar man har desto mindre känns beslutet om att skaffa en ny tatuering och man ser det allt mer som en accessoar, om än en permanent sådan.

Inför första tatueringen

När man ska tatuera sig för första gången bör man ta god tid på sig med beslut av såväl tatuerare som motiv. Om du är duktig på att rita kan du få en högst personlig tatuering genom att själv göra en skiss som du tar med dig till tatueraren. För dem som är väldigt skickliga på att teckna kanske även yrket som tatuerare kan vara något. Om du vill ha en egen tatueringsstudio och starta ett företag så kan qred.com/se/ hjälpa dig med ett enkelt företagslån, utan dolda kostnader. Men vidare till vad man kan behöva tänka på inför första tatueringen:

  • Kontrollera stavning & innebörd. Motivet är givetvis alltid viktigt men när det gäller texter eller meningar och tecken på andra språk, så gäller det att man ser till att det är rättstavat och har rätt innebörd. Det finns de som går omkring med enkla engelska ord som stavats så felaktigt att det är det enda man lägger märke till. Ännu värre är det kanske med tatueringar som innebär något annat än det man trodde. Det finns personer som tatuerat in kinesiska tecken som egentligen betytt något annat. Se därför till att du kollar upp stavning ordentligt och att innebörden översätts rätt, från mer än en källa.
  • Välj tatuerare med omsorg. Kvaliteten på olika tatuerare skiljer sig något enormt och det är därför de flesta hör sig för med bekanta innan de väljer tatuerare. Ryktet om en duktig tatuerare sprider sig snabbt och det är därför inte speciellt svårt att hitta en bra tatueringsstudio att gå till. Detta är alltid viktigt men av allra högsta vikt om du ska göra en detaljerad tatuering som kräver extra finess. Många tycker att det är kul att skaffa en tatuering på utlandssemestern, tänk dock till en extra gång då det kan vara svårare att jämföra tatueringsstudior på annat språk och i andra länder.
  • Tatuering inför sommaren. Det kan vara bra att inte göra tatueringen under högsommaren då det trots allt är ett sår som behöver läkas. Läkningen tar några veckor och innan det läkt ska man minimera risken för bakterier. Att bada och sola med en nygjord tatuering är inte optimalt, då solen är hård mot huden och bad kan innebära större risk för bakterier. En läkt tatuering behöver även en bra solskyddsfaktor för att inte blekas i onödan.

Ta dig tid att fundera inför din nya tatuering, du ska njuta av den länge.