Logotype tatueringar – tema sport

Registrerade du också något ovanligt under VM i simning? Ja, vi såg det också – och log brett. Det verkar som en allt vanligare trend i diverse sportsammanhang: en OS-tatuering. Alltså, det vill säga en tatuering föreställande Olympiska spelen ringarna. Många atleter som deltagit i OS skaffar sig sedan en sådan tatuering som en symbol för sitt deltagande. Och det kan man ju förstå att det är något att vara stolt över och som man vill visa upp. Lite som en fängelsetatuering – men mer positivt då. Tatueringar över lag har ju kommit igen som trend och nu ser man lite tatueringsställen varstans. Det betyder också att kvaliten har gått upp och man kan nu välja särskilda specialister som har ett specifikt ämne för de tatueringar de utför. Kanske dags för dig att skaffa en också?

Andra vanliga sport-tatueringar

Kanske har det blivit mest uppmärksammat inom simningen då många följer OS och VM och de stora mästerskapen, samtidigt så är det ju en sport där en stor del av kroppen är synlig och det är därför lättare att upptäcka diverse tatueringar. Som vi konstaterade så var det många som, efter att de deltagit i sitt första OS, skaffar sig en tatuering av OS loggan. Men vad finns det för andra sport-relaterade tatueringar? En välkänd atlet med tatueringar som är svåra att undgå är David Beckham, men även en välkänd svensk – Zlatan Ibrahimovic. Den argentinske fotbollspelaren Lionel Messi har tatuerat en fotbollsstrumpa på ena benet. Det är inte heller ovanligt att supportrar tatuerar in loggan för sitt lag, särskilt verkar detta vanligt förekommande inom fotbollen. Henrik Larsson, före detta HIF spelaren, har till exempel fått sitt namn intatuerat tvärs över magen på en rotund manlig supporter.

Tatuering den nya kepsen?

Tidigare var det ju vanligt med lagkepsar av olika slag. Och det kanske det fortfarande är. Men det verkar ändå som att tatueringar nu har tagit över som en av de dominerande trenderna för supportrar att visa vilket lag de hejar på. Bland huvudbonaderna var nog nhl kepsar vanligast (NHL som i National Hockey League i USA) de blev populära även som en modestil utan att personen ifråga för den skull vara ett fan av sporten. Populära NHL lag vars kepsar syntes ofta var bland annat Pittsburg Penguins och San Jose Sharks. Efter NHL kepsen kom en nyare trend inom huvudbonader, nämligen trucker kepsen vilken kom från bilden av så kallade lantisar som körde traktor. Det var dock inte en lika utspridd trend som tatueringar. Då tatueringar tidigare förknippades starkt med vissa grupper så har det nu blivit allt vanligare i många olika samhällsgrupper.