Hitta tatueringsinspiration

Den som redan har gjort ett par tatueringar känner säkert igen känslan: man vill ha en till, men vet inte riktigt vad. I ett sådant läge ska man givetvis inte kasta sig iväg och göra vad som helst. Däremot finns det många ställen man kan vända sig till för att hitta inspiration till nästa motiv.

Kändisar

Det är sällan en bra idé att rakt av kopiera någons tatueringar. Det finns till och med risk att en tatuerare kommer vägra göra ett motiv om du kommer in med en bild på något som redan sitter på en annan person. Det kan dock ändå vara värt att titta till kändisvärlden för inspiration. Våra stora stjärnor har gott om pengar och tillgång till de bästa tatuerarna, vilket gör det lätt att hitta tatueringsinspiration där. Det kan också vara en bra hyllning till en favoritartist att skaffa en liknande tatuering som honom eller henne.

Vardagen

Att hitta inspiration till en tatuering i din närmiljö är underskattat. Ofta blir vardagliga motiv en bra tatuering som dessutom kan bli en diskussionspunkt. Du kan till exempel tatuera in mönstret från en tapet du har hemma och gillar mycket. Eller så hittar du en snygg tapet, tatuerar dig efter den och sen använder du samma tapet när det är dags att göra om i hemmet. Andra bra vardagsmotiv kan till exempel vara bussen du tog till skolan som liten, eller något annat mondänt motiv som har stor betydelse för dig.

Mytologi

Mytologin är en aldrig sinande källa tatueringar. Det man främst tänker på är kanske japanska motiv med koifiskar och häftiga demoner. Om du ska tatuera in asiatiska tecken är det klokt att dubbelkolla betydelsen så att du inte gör något pinsamt.

Japan är inte det enda land som har spännande mytologi att hämta inspiration ifrån. Inkamotiv, indianer, asatron, gamla romerska eller grekiska symboler och gudamyter är också bra ställen där du kan hitta snygga saker att tatuera in.

Släkthistorien

De flesta av oss är inte adliga och har därmed inga vapensköldar att tatuera oss med. Det är dock inget som behöver hindra dig från att tatuera in något från flera släktled tillbaka. Om du letar lite kan du med stor sannolikhet hitta någon gammal släktgård eller liknande som har ett bra motiv att tatuera in. Det är ett bra sätt att påminna dig om varifrån du kommer samt att visa respekt mot de som var före dig.

Barnen

Har ditt barn ritat en extra snygg teckning? Ta den och ha som förlaga till en tatuering, vilket är ett steg upp från att bara sätta upp den på kylskåpsdörren. På så sätt bär du alltid ditt barn med dig. När barnet blir större kan det dessutom bli en extra stor källa till pinsamhet när de blir tonåringar och mamma eller pappa har ett konstverk barnet skapade när han eller hon var fem på armen. Undvik generellt att tatuera in porträtt på barn. Dels blir de som sagt var större över tid, och dels blir du också äldre. Få saker åldras så illa som en tatuering på ett ansikte, oavsett hur välgjord den var från början.