Kriminellas tatueringar

Kriminella tatueringar är en typ av tatueringar som är förknippade med brottslingar, De är ett sätt att visa gängmedlemskap och visa bärarens personliga historia, såsom deras färdigheter, specialiteter, prestationer, fängelse, åsikt, religion eller medel för personlig åsikt. Dessa tatueringar är starkt förknippade med avvikelse, personlighetsstörningar och kriminalitet. Vissa tatueringar har kodade betydelser. Kodsystemet kan vara ganska komplexa och på grund av karaktären av vad de kodar är dessa tatueringar inte allmänt erkända som sådana för utomstående. Eftersom det är olagligt att göra tatueringar i fängelser har fångarna inte den rätta utrustningen för att göra en tatuering. Det här har tvingat dem att hitta sätt att skapa egna tatueringsapparater ur sina tillhörigheter. Improviserad tatueringsutrustning har monterats från material som mekaniska pennor, magneter, radioapparater, häftklamrar, rakapparater eller gitarrsträngar.

Olika gäng

En kille med bläck

Gänget Yakuza i japan har full-body tatueringar, känd som irezumi. Även om dessa tatueringar var en gång vanliga bland arbetarklassens i Japan. Under Meij så blev det förbjudet med tatueringar men under den amerikanska ockupationen. Efter andra världskriget upphävdes denna lag, men tatueringar anses nu vara en del av att vara en yakuza och inget annat, vilket har lett till att tatueringar idag är tabu i Japan. Outletsverige har massor med märkeskläder som passar bra till dina tatueringar. Även om de inte är förknippade med ett liv som brottsling eller gangster så finns det något för alla.

Vanliga tatueringar bland gäng

Att ha en tår som tatuering är en symbolisk tatuering av en tår som ligger under ögat. Tåren är en av de mest kända fängelsetatueringarna och har olika betydelser. de vanligaste tatueringarnas symbolik kan innebära att bäraren har tillbringat tid i fängelse eller mer specifikt att bäraren våldtogs medan den denne satt i fängelse och blev tatuerad av våldtäcktsmannen i egenskap av en markering eller förnedring, eftersom tatueringar i ansiktet inte kan döljas.