Sköt om din tatuering

En tatuering är inte klar när man går ut från tatueringsstudion – därefter följer flera veckor av läkning, då det är viktigt att man sköter om tatueringen på rätt sätt för att den ska bli snygg.

Det tar mellan två och tre veckor för en tatuering att läka, och man vet att den är helt läkt när skorpan som bildas har fallit av helt. Naturligtvis ska man inte pilla bort skorpan, eftersom detta kan skapa ett ärr som förstör tatueringen.

Under tiden som tatueringen läker ska man tvätta den regelbundet, vanligtvis ungefär två gånger om dagen. Det är viktigt att använda en parfymfri tvål för att tvätta området kring tatueringen, och att använda en ren handduk för att torka av den (genom att badda). Därefter ska man smörja in tatueringen med ett tunt lager av Bepanthen. Det är bra att smörja in tatueringen några extra gånger under dagen, utöver tvättningstillfällena.

Innan man ens har kommit så långt att man ska sköta om sin tatuering är det dock viktigt att man överväger var man placerar tatueringen. Det kan till exempel vara en bra idé att placera tatueringen så att man kan täcka över den med hjälp av en skjorta, så att tatueringen inte är synlig när man exempelvis ska på arbetsintervju. För att få arbetsintervjun i första taget kan man gå in på Netjobs, där man lätt kan hitta ett passande jobb i den bransch man vill arbeta inom.