Sola med tatueringar

Vi vet väl att de flesta människor älskar att sola. Vissa människor kan även sova på stranden under dagen. På sommaren behöver personer med tatueringar extra skydd mot UV-strålar så att deras hud inte bränns eller att du etablerar hudcancer. Solen kan orsaka att dina tatueringar bleknar och, ännu värre, kan färgerna vara ett hinder för att upptäcka att du har cancer. Så oavsett vilken typ av tatuering du har du måste sätta lite lotion på det tatuerade området.Oavsett vilken tatuering du har haft eller hur länge du har haft det, behöver du absolut lägga på lotion på det annars kommer den att blekna och se gammal ut. Vilken lotion du ska köpa beror på din hudfärg, men oavsett vad den mest rekommenderade är en en lotion med hög solskyddsfaktor för vilken typ av hud som helst.

En kille i solen

Du kan kontakta din tatuerare eller din hudläkare och få bästa råd. Om du inte tar hand om din tatuering händer det lätt att den bleknar . Inte bara att den kan blekas, men det finns några allvarliga risker som hudcancer och andra hudsjukdomar. Om en nygjord tatuering är utsatt för solen kan den tatuering reagera dåligt. “Det kan blir och riva ut skott under de första två veckorna. Om en tatuering har bleknat utan att skada huden, är det möjligt att den rör upp linjerna och färgerna. De vanligaste färgerna tenderar oftast att blekna mycket snabbare än svart , men den kan bli blå eller grön. Över tiden dämpar tatueringar delvis, eftersom pigmentet är uppbrutet i mindre bitar och immunsystemet tar bort dessa pigment genom lymfkörtlarna. Med lotions, tvål, rengöringsmedel, sprayer, scrubs, UV-strålar, schampo och kroppens naturliga förmåga att rena bort någonting så kommer tatueringen att blekna. Men om tatueringen är gjort med professionell bläck och om du tar rätt hand om det kommer inte att blekna så mycket. vårkläder kan annars vara bra även på sommaren då de täcker dina armar och ben från solen.

Skydda dina gaddar!

En gaddad tjej

Solarier är lika skadliga som solen, om inte mer så. De ultravioletta strålarna är mycket mer koncentrerade och människor tenderar att överexponera sig själva i solarium, utan att inse sina egna gränser. Att bränna huden skadar en tatuering än mer än långsam soling. Återigen, om du måste göra det, skydda ditt bläck!Om du inte gillar att ligga i den brinnande solen eller få solbränna betyder det att du inte är i fara? Kanske inte. De flesta av oss spenderar mer tid i solen än vi inser. Varje gång din tatuering kommer att bli utsatt för solen, täck den! Du kan täcka den med kläder eller solskyddsmedel, eller stanna i skuggan. Nu under sommaren är det extra viktigt med solskyddskräm för att skydda din hud mot diverse hudsjukdomar. Har du dessutom tatueringar så är det extra viktigt att smörja in dig och dem för att de ska se fortsatt snygga ut. Det är många som glömmer bort det och de får ofta väldigt fula bleka tatueringar på sin kropp som de senare måste fylla i för att de ska få sin forna glans åter.