Vad är en tatuering?

Kort historia om tatuering

En tatuering är en permanent bild eller målning som är nålad in i huden. Man har en tatueringsmaskin med nål som doppas i färg som man sedan präntar in permanent i huden.

Förr i tiden hade de inte de moderna maskinerna som finns idag. Förr hade man ett djurben som man spetsade till så att det såg ut som en nål. Sedan doppade man spetsen i bläck som man sedan slog in i huden med en så kallat benhammare.

Tatueringsmaskinerna i dag

Idag kan man köpa en tatueringsmaskin. Det är dock inget att rekommendera om man inte vet hur man gör eller vilka risker en tatuering kan innebära. För att tatuera måste man veta vad man gör. Att lära sig maskinen utan och innan är att rekommendera. Tatueringsmaskiner kan se olika ut men de har en sak gemensamt och det är att man kan producera vackra bilder på en kropp. Läs alltid de tillhörande beskrivningarna av tatueringsmaskinen innan du använder den!

Vem tatuerar sig?

I alla år har människor älskat att pryda sig själva. Det kan vara i form av smycken, kläder, hattar och mössor bland annat, men även med bilder på vår kropp. Så vad står en tatuering för? Det beror nog på vem man frågar. Det finns de som tatuerar sig bara för att de gillar bilden eller för att de bara vill ha något att visa upp. Sedan finns det de som vill säga något med sin tatuering. Många tatuerar sig för att visa vem de är. Deras tatuering präglar deras personlighet.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord och det gör även tatueringar. I alla fall på vissa kroppar. Många har teman som till exempel indianer, drömfångare och örnar. För många står örnar för frihet. Indianer bodde ute i det fria. Det är både kvinnor och män som tatuerar sig, dock rekommenderas det att kvinnan eller mannen är vuxen.

Det viktigaste för en person att tänka på när de ska tatuera sig är att de väljer noga vilken bild de vill ska vara på deras kropp. En tatuering är som sagt permanent så det gäller att man kommer trivas med den. Skulle det vara så att man inte trivs med tatueringen kan man ta bort den. Men det är inte så enkelt.

Att sköta om tatueringen

När man har tatuerat sig får man sårskorpor när det börjar att läka. Tatueringar är ju sår som behöver omsorg efter ingrepp. Man ska smörja in stället där tatueringen sitter. Sätt plast över och låt det sitta några timmar. Man ska inte ha plast på mer än ett dygn för huden behöver andas. När man har tagit bort plasten måste man tvätta av med ljummet vatten . Ta inte bort skorporna själv utan de faller av när det är läkt.